Космическа поща

С огромно вълнение от небесното предизвикателство ученици от 6-ти до 11-ти клас взеха участие в създаването на истински собственоръчно изработени дигитални дизайни за картички, които бяха разпечатани и оформени и подготвени за изпращане до космоса.

Творбите претърпяха по професионален модел предпечатна подготовка, за да добият вида на истински картички и да носят убедително своите послания на създателите си. Вътре в тях има споделени много емоционални текстове за живота, човечеството и вътрешното търсене, както и за необятността на космоса и живота

Космическа Поща даде възможност на българските ученици да изпратят в Космоса картичка с лично послание за бъдещето на нашата планета. Това се случи между 15 септември и 23 октомври. Картичките ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard („Ню Шепард”), разработена от компанията на Джеф Безос Blue Origin („Блу Ориджин”).

Програмата е рядка по рода си възможност за учениците да си представят своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“ Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата New Shepard, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенски печат „Летял в Космоса”!