3D моделиране в архитектурата

В модула по 3D моделиране в архитектурата, учениците от 7. клас се докосват и до триизмерното изграждане на множество различни обекти – от сгради, през интериори, до градоустройство и парково планиране.
Преминахме през теоретичното запознаване на децата с необятния свят на архитектурата и стигнахме до ландшафта. Ландшафтната архитектура е проектирането на обществени места на открито, паркове и градини. Тук се включва форма, растения, цвят, аромат, размер, климат и функция. Децата осъзнават значението на озеленените пространства и средата, в която живеят, учат се и развиват аналитично мислене относно състоянието на заобикалящия ги свят и начините за подобряването му.

Децата създадоха идейни скици на специален софтуер за дигитално рисуване, на които схематично представиха всички необходими компоненти за своя парк. След това, моделираха парковата среда до най-малкия детайл и накрая завършиха с рендериране и заснемане на презентационни клипове, чрез които всеки може да се разходи виртуално сред техните творения.

Разгледайте албума с проекти и ще видите както сдържани дизайнерски решения, така и много атрактивни и екстравагантни разработки за вилни селища, мегаполиси. 👇