Четящи от малки: Посещение в детския отдел на Градската библиотека

📚💖На 2 февруари децата от Подготвителната група, от 2 и 4 класове посетиха Детския отдел на Софийската градска библиотека.
🌈📖Посещението бе не само забавление, но и ценен урок за важността на четенето и образованието. Посрещна ни нашият гид – усмихната г-жа Борислава, която проведе с децата приятна беседа за техните предпочитани книги, въведе децата в тайните на библиотечната система, показа им как да намират книгите, които ги интересуват и как да се грижат за тях, така че и други да им се радват, как могат да си направят карти, да спазват срока за връщане и други важни правила.
Има книги, които се четат само в библиотеката, защото са единични бройки. Една от тях е “В нощта на ужасите” от Меритцел Марти и Хавиер Саломо. Въпреки името, книгата е изпълнена с много хумор.
📚💖Нашата домакиня ни разведе из залите – “Леда Милева”/за по-малки деца/ и зала с научно-популярна литература. Децата имаха време сами да разгледат залите и книгите.
Картите са вече готови и с помощта на родителите, децата ще могат отново да посетят библиотеката и да си вземат книги.
✨📚Този вълшебен ден бе изпълнен с приключения между страниците на книгите, които оживяваха пред техните очи. От дръзки приказни герои до загадъчни исторически фигури, всеки намери нещо, което да разпали въображението му. 🏰🚀
✨📚Връхлитащи от емоции и с ръце, пълни с книги, нашите ученици се завърнаха в училище, готови да споделят своите нови открития с приятели и учители. Този ден не само укрепи тяхната любов към четенето, но и засили разбирането, че книгите са прозорци към нови светове и идеи. 🌍💡
📚💖В ЧСУ “Артис” сме убедени, че четенето от малки открива пътя към безкрайните възможности на ученето и самоусъвършенстването. Благодарим на Градската библиотека за това незабравимо приключение!