Работилницата Триптих

🎨 Работилницата Триптих “Нашите Добродетели” беше първата от поредицата инициативи, които организирахме в рамките на инициативата “ААА – Ангажирани Артисти в Акция“. В нея работихме върху добродетелите на ЧСУ АРТИС, а именно – вдъхновение, развитие, свобода и отговорност, принадлежност, професионализъм, сътрудничество, хармония в средата и отношенията.

📅 Работилницата се проведе на 03 юли в Ритуалния дом в Красно село. Водещи бяха творческия екип от ЧСУ АРТИС – Стилян Йотов и преподавателя ни по дигитални изкуства и науки – Мария Десова, и ученици от 11 клас.

🎨 В нея се включиха деца на възраст от 8-18 години и изработиха триптих със зададени параметри на тема “Добродетели”. Заедно в екип обсъждаха как да обвържат и преплитат различните добродетели в единен проект и визия. Научиха какви подходи на работа използват истинските художници в едно произведение на изкуството. Запознаха с това как се създават сложни цветове и връзката между самия цвят, форма и рисунък. Докоснаха се до символите и скритите послания, които различни образи могат да имат.

Благодарни сме за усмивките и споделеността от участието на всяко дете 🙂
С нетърпение очакваме нови срещи и инициативи! 🙌