Пролетен пленер в Несебър

Отново настана време за традиционния пролетен пленер на училище Артис.

Тази година избрахме старинния Несебър за изнесената ни художествена практика.

В програмата на училище Артис са заложени две изнесени учебни художествени практики или така наречени “пленери” – в началото на учебната година и през пролетта.  Те са  неразделна и много важна част от учебния процес за всички ученици от 2. до 12.клас. 

Изключително ценно и полезно е за нашите ученици да затвърдят предадените техники в училище и да ги приложат на живо, потапяйки се в околната и заобикаляща среда, която вдъхновява и подканва да се отдадат изцяло на изобразителното изкуство.

Ден 1

Ден 2

Рисуваме в град Несебър, разположен на Черноморското крайбрежие, с хилядолетна история. Той е уникален по своето месторазположение – сред пясъчни дюни и растителност, с просторни плажове, горещо слънце и богата история.

Потопени в стария град, учениците на АРТИС  развиват своите художествени умения, обогатяват познанията си по история, но и насищат атмосферата с детски смях, творчески  импулс и изкуство.

Приятно гледане! 

Ден 3

Част от традиционните пленери в Артис е посещението на културно-исторически места. Децата на Артис имаха възможността да посетят Музея на солта в гр. Поморие. Докоснаха се и до Тракийската куполна гробница (1 ви-2 ри век сл. Христа), на знатна аристократична тракийска фамилия в древния град Анхиало. 

Впечатлиха се от традиционната местна технология за добив на сол, както и от увлекателните беседи на гостоприемните поморийски служители.

Защото за нас е важно децата да ценят културно-историческото наследство на България.

Финал

Всичко свършва добре, когато започва добре. 

Заредени и вдъхновени, с позитивна енергия, здраве и мотивация. 

Любопитството и стремежът към нови знания и умения за ЧСУ Артис  е един от основните приоритети.

Смело можем да кажем: “Мисия изпълнена!” 🙂