Подарък картина от ЧСУ Артис на среща с президента Румен Радев

На 20 юни ученици от Частно средно училище „Артис“ имаха честта да се срещнат с Президента Румен Радев в президентската институция. В знак на уважение и благодарност, ЧСУ „Артис“ подари на Президентството картината “Цар Симеон Велики”, чийто автор е нашият талантлив ученик Мартин Младенов от 11-и клас.

С тази картина, която участва в конкурса “България – история и традиции”, Мартин отразява посланието, което отправяме към институцията: “Да се гордеем с историята си и да се учим от нея. И да имаме дързостта да бъдем велики!” 

Седемгодишната Стела Делчева допълни празничната атмосфера, като изрецитира емблематичното стихотворение „Аз съм българче“, което внесе допълнителна емоция и гордост у всички присъстващи.

Президентът Радев поздрави учениците за тяхното желание и усилия да развиват своите таланти в процеса на образование. Той подчерта значението на качественото образование за бъдещето на България и изрази признателността си към учителите за прилагането на най-съвременни форми на обучение.

Събитието бе организирано съвместно с Българската асоциация на частните училища (БАЧУ) и в него се включи г-жа Мария Каменова, председател на БАЧУ, както и представители на Частна детска градина “Алиса”.

Благодарим на всички, които участваха и направиха това събитие възможно. Нека продължаваме да се гордеем с нашата история и да се стремим към величие!

https://m.president.bg/bg/news7830/rumen-radev-se-sreshtna-s-mladi-hudozhnitsi-v-prezidentskata-institutsiya.html