Официално посещение в кметството на Виченца. Ден 4

🇮🇹✨ Среща с дипломацията и културата в сърцето на Италия ✨🇮🇹

Учениците на ЧСУ “Артис” имаха удоволствието и честта да бъдат посрещнати официално в кметството на Виченца по време на тяхното образователно пътуване в Италия. Срещата се оказа изключително обогатяваща и вдъхновяваща, благодарение на нашите любезни домакини г-жа Romina Muraro, отговорник по побратимяването в община Виченца, и г-н Elia Pizzolato, съветник по международни отношения.

По време на посещението ни, бяхме топло посрещнати и запознати с културните и образователни инициативи, които Виченца развива в рамките на своите международни отношения. Г-н Pizzolato ни разказа за историята на града, неговите културни забележителности и усилията за съхраняване на културното наследство. Научихме много за значението на побратимяването и как то спомага за укрепване на връзките между градовете и народите, отваряйки врати за нови образователни и културни възможности за младите хора от различни страни.

Благодарим на кметството на Виченца за сърдечното посрещане и за възможността да се докоснем до богатата история и традиции на този прекрасен италиански град. Благодарим за топлите срещи с невероятните хора, които правят Виченца толкова специална. Със сигурност вече мечтаем за нашето следващо посещение, когато отново ще можем да се потопим в магията на този очарователен град. 

До нови срещи, Виченца!