Международни делегати от ECNAIS в ЧСУ ‘Артис’!

Тази година ЧСУ “Артис” имаме изключителната чест и удоволствие да бъдем един от домакините на международната конференция на ECNAIS (European Council of National Associations of Independent Schools). Нашето училище приветства делегати от различни краища на Европа, които дойдоха да обменят идеи и опит за образованието в независимите училища.

Събитието предостави възможност за провеждане на значими дискусии относно актуални теми в сферата на образованието, като иновации в учебния процес, методи за преподаване и възможности за развитие на учебните заведения. Гостите бяха впечатлени от модерните учебни съоръжения и топлата атмосфера в ЧСУ “Артис”, което допълнително обогати тяхното преживяване.

Освен професионалния обмен на опит и идеи, делегатите имаха възможност да се насладят на атмосферата в учебните часове на учениците в начален и гимназиален етап. Тези моменти спомогнаха за засилване на международното сътрудничество и разбиране между участниците.

Уникална характеристика на най-важното годишно събитие на ЕКНАЙС е паралелното ученическо участие. Над 50 ученици разсъждаваха по темата на конференцията наравно с лидери в образованието, учители и директори на образователни институции от над 10 европейски страни.

Благодарим на всички делегати и организатори, които направиха този форум възможен и успешен. Горди сме, че ЧСУ “Артис” беше част от тази значима инициатива и с нетърпение очакваме бъдещи събития, които да продължат да насърчават обмена на знания и опит на международно ниво.