Културно-историческа разходка във Виченца с ЧСУ ‘Артис’: Ден 2

🇮🇹✨ Пролетен пленер в сърцето на Италия ✨🇮🇹

Тази пролет, учениците от ЧСУ “Артис” имат възможността да потопят четките и погледите си в историческата и архитектурна красота на Виченца, Италия. Нашият пролетен пленер е не просто пътуване, а културно откровение, което оставя дълбока следа в душите и сърцата на всички ни.

Всеки кът от Виченца разказва история, а всяка улица и площад носи отпечатъка на великия архитект Андреа Палладио, чиито творби са част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Учениците се насладиха на величествени сгради като Театро Олимпико, базиликата Палладиана, и множество други паметници, които превърнаха нашето пътуване в непрекъснат урок по история и арт.

Под ръководството на наши опитни учители и местни експерти, Виченца не само разшири артистичните хоризонти на учениците, но и засили тяхното разбиране за значението на културата и историята в нашето съвременно светоусещане.

Това пътешествие затвърди нашето убеждение, че изкуството и културата са безценни средства за образование и личностно развитие. “Всеки поглед е наследство” – тази мисъл остана с нас, докато се разхождахме из улиците на Виченца, и ще продължи да вдъхновява нашите ученици дълго след завръщането си у дома.

Благодарим на всички, които се включиха и помогнаха за осъществяването на този незабравим културен пленер!