Космосът – настояще и бъдеще на човечеството

Често поставяме глобални теми за света около нас и бъдещето пред нашите ученици, с цел да запазим стремежа им към анализиране и подобряване на средата като материални и социални фактори. Затова и в часовете по дигитални науки беше взето участие в ХXIV Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”.

Конкурсът е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство за мирни цели, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания и за разширяване на възможностите. Той се провежда под патронажа на първия български космонавт генерал Георги Иванов.

В проектите си децата представиха аудиовизуално съдържание под формата на видео клипове, където обединиха знания от 3D дизайна, рендерирането, постпродукция и видео монтаж. Финално се получиха едни атрактивни и много любопитни предложения за пътуване в различни космически пространства, преминаване през черни дупки и дори откриване на нови измерения. Като акцентът беше творческия и креативен процес, въплащаващ цялата необятност на тяхното въображение.