Изложба „Пленер Боженци“ – Магията на цветовете и историята

🎨🏡 Отражение на възрожденската архитектура в творбите на младите артисти от ЧСУ ‘Артис’ 🏡🎨

ЧСУ “Артис” с гордост представя изложбата “Пленер Боженци”, където нашите талантливи ученици демонстрираха своите умения в акварел, туш и пастел. Вдъхновени от живописните възрожденски къщи на Боженци, те успяха да уловят и пресъздадат колорита и духа на този красив български кът.

На изложбата могат да се видят разнообразни творби, всяка от които улавя уникалните черти на архитектурата и природата на Боженци. Чрез акварел, децата са предали нежността и прозрачността на пейзажите, докато тушът е използван за по-силни и дефинирани линии, оформящи контурите на старинните къщи. Пастелите добавят наситеност и дълбочина, което прави картините още по-живописни и завладяващи.

Тази изложба не само показва изключителните художествени способности на нашите ученици, но и подчертава как изкуството може да бъде мост между миналото и настоящето, между образованието и личностното изразяване.

Поздравяваме всички млади артисти за тяхното страхотно представяне и благодарим на учителите за подкрепата и вдъхновението, което предоставят на тези талантливи деца. Насладете се на изкуството и открийте за себе си малка част от вълшебството на Боженци в нашата галерия.