Избрано за месец март

Състезание  “Статистически плакат”

За трети път Националният статистически институт организира за България участието на отбори в състезанието за статистически плакат, организирано от Международната асоциация за обучение по статистика и Международния статистически институт. В това издание на конкурса участниците сами трябваше да изберат темата, да подберат източниците си на информация, като с това докажат способността си да разпознават фалшивите новини. 

Надпреварата беше много оспорвана, защото в трите категории за участие се регистрираха 165 отбора, от 34 населени места и 61 учебни заведения. 

И петте групи, които участваха в конкурса на НСИ,  представиха нашето училище с отличен резултат, като отбор Risky biscuits е класиран на четвърто място с 96.5, само половин точка след третите. Екипът се състои от Габриела Петкова Ковачева; Калина Пламенова Натова и Мартина Стефанова Колева  9.клас. Основни ментори на учениците бяха арх. Мария Десова, г-н Георги Москов и г-н Иван Вуков.

Нашите ученици избраха и разработиха значими социални теми като влиянието на социалните мрежи върху младите, тестването върху животни, справедливата възможност за образование по света и значимостта на бежанските вълни. Заедно доказаха, че ако човек има отношение към даден проблем и познава добре математическите принципи на статистиката, може да анализира в достатъчна дълбочина всяка една казуса. Гордеем се с тях!

Animal Testing

Speak Yourself

Unity for Education

Refugee Waves