Въвеждане на дистанционно обучение в училище “Артис”

Безценно умение е да си гъвкав според ситуацията и адаптивен според средата, но все пак да вървиш по пътя на развитието. Във време на извънредно положение тези качества силно проличават. Днес сме изправени пред предизвикателството да създаваме образователен процес от разстояние, без да можем ясно да видим погледа на учениците, израженията, езика на тялото. Без да можем да чуем със сигурност някое пуфтене от досада, закачките между децата, шегите и звънкия смях. Учителите в “Артис” винаги са търсили повече от преподаване на материал, те винаги са били много повече от сбор от енциклопедични познания, ерудираност и дипломи. Тяхната работа е силно свързана с присъствието, с взаимодействието, с преподаването чрез преживяване, с изграждането на умения за комуникация, справяне с трудности, споделяне на радости. Днес, всички ние трябва да насочим енергията си към търсене на решения и приемането на компромиси.

И макар изолирани един от друг ще използваме този момент, за да  покажем своята гъвкавост и адаптивност и да я предадем на учениците си, защото ако днес се случват неща, които не разбираме, не очакваме и не планираме, вероятно в бъдеще животът на децата ще е изпълнен с подобни ситуации.

 

Желаем ви здраве и смирение. Извън всички неудобства на днешното време, сме благодарни, че имаме възможност да останем свързани.

 

С огромната подкрепа на нашият IT специалист Росен Антонов, благодарение на безкрайното му търпение, конструктивност и яснота, вече целият екип е обучен и подготвя бъдещите си онлайн уроци.